Mänty Puolukka
Mänty Puolukka
- Juomatiiviste – ravintolisä
- Vain luomu- tai villinä kasvavia ainesosia Suomesta.
- Ainesosat: Suomalainen koivusokeri (xylitol) 2 g, suomalainen luomumännynkuoriuute 100 mg, suomalainen puolukkauute 100 mg.
- Sisältää 95 mg proantosyanidiineja (OPC) ja 25 mg muita polyfenoleja.
- Suositeltava vuorokausiannos 1 pussi päivässä.
- Sopii kaikenikäisille.
- Liiallisella käytöllä voi olla laksatiivisia vaikutuksia.
/pkt
Maailman puhtain männynkuoriuute
Männynkuoriuute on peräisin suomen pohjoisten metsien männyn kuoresta ja se sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän bioaktiivisia ainesosia, joiden uskotaan tukevan hyvinvointia kehon terveyttä kokonaisvaltaisesti monilla tavoin.
Männykuoriuutteemme on valmistettu kylmäprosessimenetelmällä, joka säilyttää raaka-aineesta saatavien ravinteiden korkeimman mahdollisen laadun ja laajimmanbioaktiivisuuden. Lisäksi sen sisältämät epäpuhtaudet ovat alle 10% muista maista lähtöisin olevien uutteiden tasosta. Tuotteiden äärimmäinen puhtaus varmistetaan valitsemalla raaka-aineet Suomen Lapin metsistä, napapiirin pohjoispuolelta. Suomen Lapin puhtaus näkyy esimerkiksi maaperän lyijypitoisuudessa; Lapissa lyijyn pitoisuus maaperässä on alle 15 mg kilogrammaa kohden, kun taas Keski-Euroopassa vastaava luku on tyypillisesti 20-40 mg kilogrammaa kohden.
Suomalainen koivusokeri
Koivusokerin terveyshyödyt eivät rajoitu suun terveyteen. Sen on todettu myös vähentävän korva-, poskiontelo- ja hengitystieinfektiota ja streptococci mutans – bakteereja. Suolistossa koivusokeri toimii prebioottina ja siitä muodostuu butyraattia, joka auttaa korjaamaan vuotavaa suolta ja saattaa helpottaa myös ärtyneen suolen oireita.
Ksylitolia valmistetaan nykyisin myös edullisesti GMO maissista Kiinassa. Metsä- juomien xylitol on sitä alkuperäistä ja aitoa koivusokeria, joka on valmistettu Suomessa, suomalaisista koivuista. Olemme korvanneet suomalaisella koivusokerilla ravintolisissä usein käytetyn mikrokiteisen selluloosan, jonka tiedetään mm. aiheuttavan painon nousua. Koivusokeria on pieni määrä (2g) jokaisessa tuotteessamme, ei täyteaineena, vaan terveysvaikutustensa ja raikkaan makunsa vuoksi
Markkinoiden vahvin arktinen puolukkauute
Pohjoisen metsien ankarissa olosuhteissa kasvava puolukka tuottaa polyfenoliyhdisteitä
marjoihinsa erityisen tehokkaasti. Osittain syynä on pohjoisen valoisa kesä, mutta myös
vaikeat kasvuolosuhteet. Pohjoisen arktisissa metsissä kasvit kasvavat täysin
luonnonvaraisina koskemattomassa ympäristössä. Yhdistelmä pitkiä ankaria talvia ja
kesän kasvukauden ympärivuorokautista auringonvaloa rikastuttaa kasveja ylimääräisillä
antioksidanteilla, vitamiineilla ja mineraaleilla.
Puolukka on runsas polyfenoliyhdisteiden lähde. Se tunnetaan antioksidatiivisista, solua
suojaavista ja tulehdusta ehkäisevistä vaikutuksistaan. Lisäksi puolukka parantaa
aineenvaihduntaa ja sydän- ja verisuonijärjestelmän toimintaa. Viimeaikaiset tutkimukset
osoittavat myös, että puolukalla on positiivinen vaikutus suoliston terveyteen ja
mikrobiomiin ja se voi edistää myös maksan, sapen sekä vatsan toimintaa. Puolukan
sisältämät antibioottiset aineet torjuvat munuaisten ja virtsateiden tulehduksia.
Vuonna 2019 Helsingin yliopistossa tehdyn väitöstutkimuksen (Anne Kivimäki, Helsingin
yliopisto) mukaan puolukkamehu alensi koholla ollutta verenpainetta sekä paransi
heikentyneiden verisuonten toimintaa. Puolukkamehu esti myös matala-asteiseen
tulehdukseen liittyvien geenien ilmentymistä valtimoissa. Tutkimus tehtiin rotilla, ja
jatkotutkimuksia ihmisillä on suunnitteilla.